Články

Práce realitního makléře nejsou jen samá pozitiva

3 minuty
19. 6. 2024
Ivana Hajšmanová

V předchozích článcích bylo nejspíš znát naše nadšení z této profese. Nicméně by od nás nebylo férové zamlčovat nebo aspoň nezmínit i odvrácenou stranu. Neexistuje profese, kde je vše zalité sluncem a realitní makléř prostě není výjimkou. Faktem zůstává, že pokud se rozhodnete podnikat a obzvlášť v tak dynamickém a vysoce konkurenčním prostředí, musíte se připravit i na úskalí, které toto podnikání přináší.

Práce realitního makléře nejsou jen samá pozitiva

V předchozích článcích bylo nejspíš znát naše nadšení z této profese. Nicméně by od nás nebylo férové zamlčovat nebo aspoň nezmínit i odvrácenou stranu. Neexistuje profese, kde je vše zalité sluncem a realitní makléř prostě není výjimkou. Faktem zůstává, že pokud se rozhodnete podnikat a obzvlášť v tak dynamickém a vysoce konkurenčním prostředí, musíte se připravit i na úskalí, které toto podnikání přináší:

1. Finanční nestabilita

Jedním z největších problémů, kterým realitní makléři čelí, je nepravidelný a nepředvídatelný příjem. Makléř často čeká na provizi, která přijde až po úspěšném uzavření obchodu, což může trvat měsíce. To může vést k finančnímu stresu, zvláště pro začínající makléře​

Jak se připravit:

2. Vysoká konkurence

Realitní trh je vysoce konkurenční. Makléři musí neustále hledat nové klienty a zakázky, často soutěží s většími a zavedenými realitními kancelářemi.

Jak se připravit:

3. Právní a administrativní nároky

Makléři musí mít přehled o aktuálních zákonech a regulacích, které se často mění. Rovněž je potřeba zvládat administrativní úkoly, jako je vyřizování smluv a pojištění​.

Jak se připravit:

4. Psychický tlak a stres

Práce realitního makléře je často velmi stresující. Musíte být připraveni na odmítnutí, náročné klienty a dlouhé pracovní hodiny​.

Jak se připravit:

5. Technické znalosti a moderní technologie

Úspěšný realitní makléř musí být schopen využívat moderní technologie pro propagaci a správu nemovitostí. To zahrnuje znalost IT systémů, sociálních médií a online marketingu​.

Jak se připravit:

Práce realitního makléře může být velmi uspokojivá, ale je důležité být připraven na výzvy, které s sebou přináší. S odpovídající přípravou a správným přístupem můžete tyto překážky překonat a dosáhnout úspěchu ve své kariéře. A pokud budete mít za zády zkušené kolegy a silnou kancelář, lze vše zvládat jednodušeji. Nebudete totiž na to sami.

Práce realitního makléře nejsou jen samá pozitiva

Kde nás zastihnete?

Máte otázku nebo potřebujete pomoc? Pošlete nám zprávu a my se vám ozveme!

+
Současně s odesláním svých kontaktních údajů prostřednictvím tohoto kontaktního formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR, které najdete na stránce prohlášení o zpracování osobních údajů
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA
Ochrana soukromí a smluvní podmínky.