Články

Časová a finanční svoboda aneb proč se jako student vrhnout do realitního businessu?

2 minuty
31. 5. 2024
Ivana Hajšmanová

Nadace společnosti InterCora stála u zrodu nového studijního programu Fakulty aplikovaných věd ZČU a jeho 2 specializací: Navrhování a provádění budov, zaměřenou především na oblast stavitelství, a Správa a řízení provozu budov, která je vhodná pro studenty s ukončeným bakalářským vzděláním v oboru stavebním, právním či ekonomickém. Díky tomu se k nám do kanceláře dostala na stáž studentka tohoto programu Natálie. Natálie už dříve pracovala v realitní kanceláři a je certifikovaným makléřem. Zde ale dostala možnost, podívat se, jak funguje kancelář uvnitř, co je vše třeba řešit, aby byli spokojeni jak klienti, tak i naši makléři. Požádala jsem Natálii, jestli by se na základě těchto dvou zkušeností s vámi nepodělila o svůj pohled nejen na práci realitního makléře, ale co ji to dalo do budoucna.

Časová a finanční svoboda aneb proč se jako student vrhnout do realitního businessu?

Naty, ty už si pracovala v jedné realitní kanceláři v pozici realitního makléře. Jaká to pro tebe byla zkušenost a co sis z ní odnesla?

Zkušenost to pro mě byla zajímavá, odnesla jsem si z ní zlepšení v komunikaci s lidmi a nové znalosti o trhu s nemovitostmi.

Kdybys mohla začít znovu, co bys udělala jinak?

Já se bohužel v práci realitního makléře nenašla, ale pokud bych se rozhodla to zkusit znova, byla bych více proaktivní a dravá.

Co bys poradila svým spolužákům nebo studentům vysokých škol, kteří o práci realitního makléře uvažují?

Poradila bych jim, aby do toho nešli s tím, že první týden začnou vydělávat sta tisíce, chce to čas a trpělivost. Taky, aby si pořádně rozmysleli, zda se chtějí této práci věnovat naplno, jelikož budou muset vynaložit spoustu počátečního úsilí.

Co se ti na práci líbilo?

Práce je hodně rozmanitá a časově flexibilní. Také se mi líbí, že se k práci můžu kdykoliv vrátit a zužitkovat své předtím nabyté vědomosti. Bydlet musí každý, takže stále čerpám ze svých získaných poznatků z oblasti realitního trhu.

Určitě se v každé práci najde něco, co se nám nesedne nebo se nám dělá hůř. Co se to bylo u Tebe?

Musíte mít rádi každodenní interakci s různými typy lidí. Ne vždy bude klient spolupracující, takže když nemáte hroší kůži, mohou Vás tyto interakce emočně vysilovat.

Pro koho je podle Tebe práce vhodná?

Je nutné si uvědomit, že práce je hodně odlišná od klasického zaměstnaneckého poměru. Člověk do ní nechodí od 8 do 4 a naopak si plánuje práci dle svých časových možností. To může být pro někoho problém, konkrétně pro jedince, kteří mají rádi rutinu a jistotu mít po práci “padla“. Také náběh vydělaných peněz chvíli trvá, tak jako u každého podnikání. Tedy, práce je vhodná pro všechny, a to bez ohledu na věk, kteří dokáží pracovat s časem a jsou smířeni s počáteční neziskovostí.

Jak se ti líbila stáž v RE/MAX InterCora?

Stáž v RE/MAX byla skvělá, oceňuji především vznik nových trendů v kanceláři, které staví na základech minulosti RE/MAX InterCora. Všichni jsou tu moc milí a nápomocní, ať už mluvím o makléřích, paní účetní či samotné ředitelce. Také bych chtěla vyzdvihnout zajímavý marketingového plán, který momentálně v RE/MAXu začal, a ještě nějakou dobu poběží. Pokud jste student VŠ, který hledá praxi, mohu RE/MAX InterCora jen doporučit.


Naty, díky za to, že si podělila o svoje zkušenosti, ale taky oceňuji Tvůj přístup ke stáži u nás. Pokud by si zvažovala další stáž u nás nebo by si chtěla rozšířit řady našich makléřů, budu moc ráda.

Kde nás zastihnete?

Máte otázku nebo potřebujete pomoc? Pošlete nám zprávu a my se vám ozveme!

+
Současně s odesláním svých kontaktních údajů prostřednictvím tohoto kontaktního formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR, které najdete na stránce prohlášení o zpracování osobních údajů
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA
Ochrana soukromí a smluvní podmínky.